DE HONDERD VOORBIJ JAARTHEMA: POSITIEF GEZOND BLIJVEN

 

 

 

November - december 2018.

 

Dinsdag 6 november 2018.

Er is weer gezellig koffie drinken en bijkletsen in café de Hanenhof vanaf 14.00 uur tot 15.30 uur. Introducees zijn van harte welkom.

Tevens kunt u zich inschrijven voor de kerstexcursie van dinsdag 27 november naar Krippana en de kerstmarkt in aken.

Woensdagmiddag 14 november 2018 Lezing/workshop Mindfulness en mindful bewegen op de stoel in café de Hanenhof.

In deze 2 uur durende workshop leert u wat mindfulness is en hoe het u kan helpen in het persoonlijk dagelijks leven. U ontdekt op een liefdevolle en vriendelijke manier aandacht voor uzelf te ontwikkelen. mindfulness is een vorm van aandachtstraining die je in het nu brengt, in het huidige moment. Het is een methode die eeuwenoude wijsheid uit het Oosten combineert met de meest actuele inzichten uit het Westen. De kern van mindfulness ligt in het verschil tussen leven op de automatische piloot en bewust leven. Je leert met openheid en acceptatie aandacht te hebben voor wat zich in jou voordoet. Sensaties, gevoelens en gedachten komen en gaan. Je ontwikkelt een manier om naar alle gevoelens en gedachten (ook de onaangename) op een vriendelijke en geinteresseerde manier te kijken. We gaan samen met een aantal ervaringsgerichte oefeningen ervaren hoe mindfulness je kan ondersteunen bij dagelijke "moeilijkheden".

Mindful bewegen op een stoel. Is een combinatie van eenvoudige, langzame bewegingen uit de Hatha yoga en de NMA, ademhalingstechnieken en mindfulness. Het is een vorm van laagdrempelig bewegen, bewustworden en ontspannen met volle aandacht voor het hier en nu. Zelf gaan ervaren hoe dat is. Geleidelijk aan ontstaat er meer verstilling en volgt er een korte meditatie op de stoel.

Entree € 4,00 voor leden en € 5,00 voor introducees inclusief 2 consumptiepenningen voor alcoholvrije drank.

Kerstexcursie 27 november 2018 naar Krippana en kerstmarkt in Aken.

We bezoeken eerst Krippana, de grootste kerststallenverzameling van Europa. Hier ziet u kribjeskunst uit alle landen. Het is een ontdekkingsreis door tijden en culturen. Beleef samen de grootste en belangrijkste kribkunst-tentoonstelling van Europa. Inspiratie voor thuis vindt u in de speciale winkel; hier vindt u kerstkribbes en alles wat erbij hoort om een kribbe te maken naar uw eigen wens. 's Middags na de lunch rijden we al een stukje huiswaarts. Echter we gaan eerst naar Aken alwaar we de kerstmarkt kunnen bezoeken.

Programma:

08.15 uur                 Aanwezig op de parkeerplaats Glanerbrook

08.30 uur                 Vertrek

10.30 - 12.00 uur    Bezoek aan Krippana

12.00 - 13.00 uur    Lunch in restaurant Balter's Landgasthof waar de lunch bestaat uit een

                               kannetje koffie of thee en 2 broodjes met ham / kaas

14.30 - 17.30 uur    Bezoek aan de kerstmarkt in Aken

18.00 - 19.30 uur    Diner in restaurant de Bokkerijder in Vaals

20.00 uur                Terug in Geleen.

Het diner in restaurant de Bokkerijder te Vaals bestaat uit de soep van de dag, een keuze uit vlees of vis en een dessert. De keuze voor vlees of vis kunt u kenbaar maken op het formulier bij inschrijving of op uw bankoverschrijving.

Kosten voor leden € 49,00 (excl. reisverzekering), introducees betalen € 54,00 (excl.reisverzekering).

Omdat niet iedereen een doorlopende reisverzekering heeft en omdat deze reis naar het buitenland gaat, kunt u via ons een reisverzekering afsluiten. Dit kost dan € 2,00 extra. Hiervoor hebben wij dan van u nodig: uw naam, voornamen en uw geboortedatum, zoals vermeld op uw paspoort of id-kaart.

Maandagmiddag 3 december 2018 koffiemiddag in café de Hanenhof.

Er is gezellig koffiedrinken en bijkletsen in café de Hanenhof van 14.00 uur tot 15.30 uur. Tevens kunt u zich inschrijven voor de kerstviering in het Reuniegebouw op donderdag 13 december 2018.

Kerstviering op 13 december 2018 IN HET REUNIEGEBOUW.

De zaal is open om 17.30 uur.

We beginnen om 18.00 uur met een eucharistieviering, opgedragen door Z.E. rector Reul. De dienst wordt opgeluisterd door het gemengd koor van de Pastoor van Arskerk o.l.v. Suzanne Suen-Houben. Tijdens de dienst houden we een collecte voor het goede doel; dit keer hebben we gekozen voor de wensambulance. Na de dienst is er een pauze. Ondertussen wordt alles klaar gezet voor het diner. We starten om 19.15 uur met ons kerstdiner. Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit:

- konijn in het zoet/zuur;

- zalm;

- beenham in champignonsaus. Gelieve uw keuze bekend te maken op het inschrijfformulier of bankoverschrijving.

Na het kerstdiner kunnen we genieten van de muziek van een koor, nl de Vocal Solly's. Het is een jong enthousiast koor uit Lindenheuvel, wat onstaan is in oktober 2010. Wat bindt is de liefde voor zang en het gemeenschappelijk verleden van kinderkoor de Zonnestraaltjes, waar de meeste dames oud-leden van zijn. Hun repertoire is heel divers. In de kersttijd hebben ze een gevarieerd kerstprogramma.

De avond is afgelopen om 21.45 uur. Uiteraard kunt u nog blijven voor een gezellige nazit in het café van het Reuniegebouw.

U mag ook introducees meenemen.

Leden betalen voor deze avond € 20,00 en introducees € 25,00, inclusief het diner, koffie/thee en twee alcoholvrije consumpties. Mocht u graag een alcoholische versnapering willen dient u hiervoor bij te betalen.

U kunt zich inschrijven voor deze kerstviering op de inschrijfmiddag in café de Hanenhof op maandag 3 december 2018. Parkeren kan naast het Reuniegebouw aan de Groenseijkerstraat of theater Karroesel, Jupiterstraat 35 in Geleen.