Dag voor alleengaanden 2019


 

 

KVG-Limburg en ZijActief Limburg hebben op 21 maart, 4 april en 11 april 2019 weer Dagen voor Alleengaanden georganiseerd, respectievelijk in Venray, Nederweert-Eind en Heerlen.  

Hieronder het verslag van de dag in Heerlen door Nicole Buydy, projectgroep lid SOS.  

‘ Een hartelijk welkom aan de grote opkomst van gasten. Zij worden getrakteerd met koffie/thee en vlaai en aansluitend vindt de mooie meditatieve viering plaats.

Gekozen is voor het thema “Vrouwen Power. Word regisseur van je eigen leven”, dat door Léon Pouls, psychosociaal therapeut en spreker is gepresenteerd.

Door de grote opkomst in alle locaties kan de Dag voor Alleengaanden 2019 een groot succes worden genoemd. Door de goede presentatie van de super-enthousiaste Léon Pouls met zijn charmante, levendige, speelse en empathisch vermogen zijn de thema’s volop aan bod gekomen.

Belangrijke thema’s zoals alleen gaand maar niet eenzaam. Kies je bewust voor alleen gaand? Is het iets dat je plots overkomt en hoe ga je daarmee om? Ben je voldoende assertief om in staat te zijn terug te kunnen vallen op jezelf, vanuit je kracht, kwetsbaarheid en levenswijsheid? Hoe ga je om met je nieuwe leven?                                   

Met voldoende ruimte voor eigen inbreng ontstonden goede en spontane interacties tussen de spreker en enthousiaste deelneemsters.

In een gedocumenteerd lokaal interview “Sjpek mit eier” is als slot door voorzitter Marja Valckx en Finy Schrijnwerkers de doelstelling van KVG-Limburg en ZijActief-Limburg nader toegelicht.

Onder genot van een drankje wordt nog volop nagepraat over de succesvolle en gezellige dag.
Kortom: een bijzonder fijne en geslaagde dag!

Graag tot ziens op de DvA in 2020, of al eerder op één van de andere activiteiten van de projectgroep Samen op Stap (SOS):  een Samen op Stap op Zondag!

De eerstvolgende is op 26 mei a.s. in Vlodrop. Voor meer informatie hierover kijk je op de website van KVG- of ZijActief Limburg of bij je eigen afdeling. ‘