2013-10-27: Singles op Stap in Maastricht


Zondag 27 oktober ontmoetten singles van het KVG en van Zij-actief elkaar in restaurant Flo in Maastricht. Samen even bijpraten met een heerlijk broodje en lekkere koffie en thee. Na een uurtje gingen we de stad in. Eerst langs de Maas naar Plein 1992, dat zijn naam verbonden heeft met het Verdrag van Maastricht, het EU verdrag waarin werd afgesproken om van de nationale munten over te stappen naar de euro. Via de Hoge Brug naar de rechteroever, waar we door het stadspark bij de oude stadsmuur en de Hellepoort uitkwamen. Langs de oude straten bij de Jeker liepen we naar de St. Janskerk en naar het Vrijthof. Daar hebben we even wat gedronken. Vervolgens door de winkelstraten, waaronder de chique Stokstraat, naar het Onze Lieve Vrouwenplein. Een kaarsje opgestoken bij de Sterre der Zee en toen we weer in wereldse sferen teruggekeerd waren stond er een heerlijke high-tea op ons te wachten bij Tea-zone. Een heerlijke zondagmiddag, gezellig zo samen met een beetje luxe die de zondag zo speciaal maakt.

 

 


 

 

N.B.: Om de kleine foto´s groter te bekijken, klik eenmaal op de eerste foto.
Klik vervolgens op het pijltje halverwege de rechterrand: de volgende foto verschijnt. Ga zo door.

 

Twee deelnemers lieten ons – beide op geheel eigen wijze – weten hoe ze de dag hadden beleefd. Lees hieronder hun bijdrage!

 

Es oo es
Nee het is geen grap,
Samen met singles gingen wij op stap

Na van een lekkere lunch te hebben genoten,
Werd het tijd om aan te poten,

Een mooie wandeling langs prachtige plaatsen ,
En op het vrijthof nog niet als laatste.

Een terrasje , met een lekker glas naar keuze.
Het kon niet op, ik vond het reuze.

Daarna nog verwend met een hi thee,
Ja hoor, de volgende keer ga ik weer mee.

Heerlijk zo’n middag met mensen met hetzelfde probleem,
Want waar ga je alleen op zondag heen,

Het was een mooie dag ik heb genoten,
Samen met mijn lotgenoten.

Groetjes A.
______


Mijn vriendin en ik allebei lid van het Vrouwengilde Geleen hadden ons opgegeven voor het uitstapje S.O.S. in Maastricht.

Tijdens de rit met de bus vroegen wij ons af wat we konden verwachten, enigszins nieuwsgierig ook wel spannend.

Na een hartelijke ontvangst in Brasserie Flo met jouw Suzanne en Ine was het ijs meteen gebroken.
Nadat alle dames waren gearriveerd en wij ons allemaal aan elkaar voorgesteld hadden, werden wij uitgenodigd aan een goed verzorgde lunch
Die overigens prima smaakte deel te nemen.
Tijdens deze lunch werden wij eerst welkom geheten door de voorzitster van het K.V.G. Limburg, daarna vertelde Suzanne ons wat wij de rest van de middag gingen doen.

Wij werden verdeeld in twee groepen en begonnen aan een leuke en leerzame speurtocht door Maastricht.
Plekjes gezien waar ik nog nooit eerder geweest was, halverwege deze speurtocht even een pauze waar we heerlijk even konden uitrusten op een terras gelegen op het Vrijthof.
Nadat wij hier genoten hadden van onze versnapering gingen we vol enthousiasme verder met het vervolg van onze speurtocht want wij werden omstreeks vier uur verwacht
Bij Teazone voor een heerlijke High Tea.

Tijdens het nuttigen van deze zeer goed verzorgde High Thea werd er uiteraard nog een gezellig nagepraat over deze zeer geslaagde en interessante middag.

Met een tevreden en voldaan gevoel werd er na van iedereen hartelijk afscheid te hebben genomen en uiteraard jullie als organisatie bedankt te hebben
Weer huiswaarts gekeerd, hopende dat wij er de volgende keer weer mogen en kunnen bij te zijn.

Nogmaals heel hartelijk bedank voor deze zeer geslaagde en leuke dag!

Groetjes A.