2014-10-30: RVA

Raad van Afgevaardigden 30 oktober 2014

Vele bestuurders van afdelingen van het KVG en het Provinciaal Bestuur met haar adviseurs hebben een gezellige en informatieve bijeenkomst gehouden rond twee onderwerpen: het jaarthema 2015 en de behoefte aan scholing van afdelingsbestuurders.

In het museum de Locht te Melderslo werden we prima ontvangen, koffie, thee en cake waren lekker, de lunch zonder meer voortreffelijk.  
Ons jaarthema 2015 is Ook jij bent welkom.

Wie zijn er welkom bij de afdelingen van het KVG? 
Alle vrouwen die zich aangetrokken voelen tot een ontmoetingsplaats van vrouwen , waar, altijd in een plezierige en respectvolle sfeer, gepraat wordt over interessante en uitdagende onderwerpen. Dit geldt speciaal voor niet-katholieke vrouwen die ook van harte welkom zijn. Bijvoorbeeld vrouwen die lid zijn van een protestante kerkgemeenschap. Maar ook andere vrouwen die graag mee willen doen en zich bij ons thuis voelen. 
 
Mw. Sophie Bloemert, dominee te Heerlen, gaf ons aan hoe we ook protestante vrouwen het gevoel kunnen geven dat ze welkom zijn. We zullen deze vrouwen nog specifiek uitnodigen via informatie in de kerkbladen. Leden van de afdelingen zullen door middel van flyers ook andere vrouwen uitnodigen om mee te doen. Op een afdelingsbijeenkomst in 2015 zal het KVG zich presenteren. Deze presentatie wordt verzorgd door mw. Ineke Sipkema, bestuurslid van KVG Limburg en mw. Marie-Thérèse Olaerts, spreekster.

Onze bestuurders hebben van tijd tot tijd behoefte aan scholing. KVG Limburg organiseert hiervoor passende cursussen. In 2015 en 2016 zullen diverse cursussen aangeboden worden.
 

Wilma van der Poel, voorzitter KVG Limburg. 


"Het bestuur nodigde me uit om bovengenoemde bijeenkomst bij te wonen als fotograaf.
Op 30 oktober j.l. tufte ik naar Melderslo : Streekmuseum de Locht.
We werden welkom geheten en onder het genot van koffie/cake werden vele handen geschud.
Om half elf opende voorzitter Wilma v.d. Poel deze bijeenkomst met niet alleen wat ons deze dag te wachten staat, maar ook de zorgen die het KVG bestuur heeft en over het vertrouwen in onze capaciteiten.
Na een woord van bezinning, die het woord Welkom benadrukte, door Marielle Beusmans, kwam Mevr. S. Bloemert , protestantse dominee , aan het woord over het Jaarthema: Ook jij bent welkom. Ze nam ons mee terug in de geschiedenis hoe en waar het protestantisme is ontstaan en zich verder ontwikkeld heeft.
Hoe protestantse vrouwen te benaderen .
Vervolgens werd het presentatieproject toegelicht door Ineke Sipkema, voorzitter van de werkgroep. Dit project wordt alle afdelingen aangeboden en gegeven door iemand van de werkgroep en Mevr. Olaerts. Zij hield een heel betoog over hoe de mensen te benaderen.
In de pauze heb ik het museum bezocht en enkele buiten en binnen opnames gemaakt. Het museum is zeer zeker de moeite waard.
Na de goedverzorgde lunch werden de dames in groepjes verdeeld en in de gelegenheid gesteld zich te laten horen over besturen, cursussen, enz.
Afgesloten werd met een glas wijn of fris en zo kwam er een eind aan een leerzame dag."

Nelly Ketels.