JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2015-04-23: Besturenontmoetingsdag Tegelen


Korte impressie door Wilma van der Poel:

Een heerlijke Besturenontmoetingsdag in Steijl, prachtig georganiseerd door de afdeling Tegelen. We werden gastvrij ontvangen met koffie, thee en een lekker stukje vlaai. En we kregen allen een houten Págaro, de vogel die het symbool is van het Wereldpaviljoen. Dit Wereldpaviljoen ontvangt jaarlijks vele bezoekers waaronder veel basisschoolkinderen uit Nederland en Duitsland. De kinderen leven zich in in de wereld van kinderen en volwassenen in Nicaraqua. Geweldig origineel en prikkelend. Ook wij mochten meedoen en zeker onze muzikale afsluiting was het einde. Daarna kwam de devote en rustgevende sfeer van het patersklooster, het klooster gesticht door Arnold Janssen. We genoten van een heerlijke lunch, een lekkere warme maaltijd, met soep, hoofdgerecht en nagerecht. Daarna werden we in twee groepen rondgeleid, door het klooster met zijn indrukwekkende boven- en onderkerk en door de kloostertuinen, met de werkgebouwen, grotten, buiten-kathedraal, kerkhof en prachtige bloemen en planten. Onder de indruk en geheel ontspannen gingen we tegen vier uur weer allen uit elkaar.

 

Verslag door Nelly Ketels van afdeling Tegelen:

Besturendag is een dag voor alle bestuursleden om elkaar in een prettige sfeer te ontmoeten. Deze keer was de organisatie in handen van KVG Tegelen. Het bestuur ontving de gasten in het Wereldpaviljoen op Steyl. Bij de entree ontvingen ze een paspoort en de mascotte van het paviljoen om vervolgens hun plaatsje te zoeken waar de koffie en vlaai al klaar stond .Na de opening door Henriette Hanraets, voorzitter KVG Tegelen, en enkele mededelingen door Wilma van der Poel, voorzitter KVG Limburg, vertelde Rene Poels hoe het Wereldpaviljoen tot stand is gekomen. In twee partijen vlogen we naar Nicaragua en kwamen , na wat hilariteit bij de douane, in het dorpje San Pedro. Na alles bezichtigd te hebben keerden we terug in de ontmoetingszaal waar Dhr. Jan Willems ons muziek liet horen door op een groot , door hem zelf ontworpen doek, te tikken. Heel verrassend. Vervolgens kreeg hij het hele gezelschap zo ver om met allerlei instrumentjes en klanken mee te doen. Toen werd het tijd om afscheid te nemen en ons te verplaatsen naar het Missiehuis waar een heerlijk etentje op ons wachtte. Ondertussen liet Angela Mol ons zien hoe het KVG Tegelen het vorig jaar haar 50 jarig jubileum heeft gevierd. De middag werd afgesloten met een rondleiding door de boven en onderkerk, prachtige tuinen en grotten. Het weer werkte mee dus ook dit stuk van de dag was zeer geslaagd. Onder het genot van een drankje werd goede dag gezegd en wel thuis.

Foto's: Nelly Ketels