JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2015-05-31: Samen Op Stap in Arcen

 Als je aankomt bij de kasteeltuinen kom je gelijk in een sfeer van romantiek, rust en ook een beetje in de tijd van ooit. Een mooie stenen brug leid je naar de poort, tevens ingang van het terrein. Over de kinderkopjes loop je verder en via de entree ga je naar binnen. Het kasteel ligt links van je en je kunt rechtdoor lopen om een lekkere kop koffie of wat anders te drinken en wat lekkers te eten.

Ook wij, 32 vrouwen van het KVG en van Zijactief beleefden onze zondag van 31 mei op deze manier.

Onze gids Wiesje leidde ons door het park en kwam daarbij niet uitgepraat over alles wat er groeit en bloeit en over de roemrijke geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. We liepen door rozentuinen, die bijna in bloei stonden, over begroeide lanen, waar de dames vroeger onder bleven lopen om vooral niet bruin te worden, door de schaduwhoeken van het terrein waar meer dan 100 hostasoorten zijn, langs waterpartijen, gevoed door welwater van de Maas, die vlakbij stroomt en het terrein in de jaren negentig tot tweemaal toe volledig overstroomt heeft. We waren bij een pauw die trots op een heuvel in bloei stond, we liepen door een beukenbos, elke boom als nagedachtenis aan de kinderen van de kasteelheer. Van de Japanse tuin naar de Thaise tuin, de Indonesische tuin en de tuin van Laos. Bij de grote vijver keken de ooievaars ons vriendelijk aan, hetzelfde gold voor de flamingo’s aan de overkant.
Na nog veel meer eindigden wij onze wandeling in Casa Verde, de groene kas, voor een welverdiend drankje en als toetje een optreden van leerlingen van de musicalklas van het Valuas uit Venlo.
En ja, toen hadden we nog energie over om het kasteel aan de binnenkant te bewonderen en in de kasteelwinkel rond te kijken.
Dames, het was weer een heerlijke dag, een echte zondag, zoals je die wel altijd wil beleven.

Tot ziens op de volgende SOS activiteit op 4 oktober, hou onze website in de gaten!

Wilma van der Poel, voorzitter KVG Limburg.