2016-04-24: Samen op Stap in Kerkrade


Terugblik

Op zondag 24 april 2016 vond de SOS (Singles /Samen op Stap)-dag plaats: een activiteit georganiseerd door ZijActief en KVG-Limburg. Om 10:30 kwamen 25 vrouwen samen bij de geheel nieuwe drie-eenheid Continium, Columbus en Cube in Kerkrade. Hier maak je op boeiende wijze kennis met de ontwikkeling van de techniek vanaf ongeveer het jaar 1900 tot in de toekomst.
Na koffie met wat lekkers volgde een rondleiding door de “Hall of Fame”, een tentoonstelling van oude machines en veel voorwerpen uit de tijd van onze grootouders. Voordat het museum op eigen houtje kon worden ontdekt werd het Columbus Earth Theater bezocht.
In ’s werelds eerste ‘omgekeerde planetarium’ werp je een blik op de aarde (de blauwe planeet), zoals alleen ruimtevaarders deze kunnen zien . 
Terwijl het buiten regende en sneeuwde werd deze geslaagde dag afgesloten met een borrel in de Brasserie.


Singles samen op stap naar musea van de toekomst

Op zondag 24 april 2016 organiseren KVG Limburg en ZijActief Limburg een nieuwe bijeenkomst van Singles (Samen) op Stap voor al onze singles die een leuk en leerzaam dagje uit willen. Met een bijzondere bestemming: de geheel nieuwe drie-eenheid Continium, Columbus en Cube in Kerkrade.
Hier maak je op boeiende wijze kennis met de ontwikkeling van de techniek vanaf ongeveer het jaar 1900 tot in de toekomst.
Wellicht is het Continium Discovery Center al langer bekend; hier kan de bezoeker spelenderwijs kennismaken met technologie en onderzoeken wat wetenschap voor ons leven betekent.
Sinds kort is het Continium uitgebreid met twee unieke musea: Columbus en Cube. Met Columbus heeft Limburg een wereldprimeur te pakken. In ’s werelds eerste ‘omgekeerde planetarium’ werp je namelijk een blik op de aarde, zoals alleen ruimtevaarders onze aarde kunnen zien.
Deelnemers aan de SOS-dag krijgen een rondleiding in het Continium en Columbus.
Als extraatje kun je op eigen kosten ook Cube bezoeken: een zes verdiepingen tellende kubus met internationaal design. In alle drie de musea staat interactie en zelf ontdekken voorop!

Ontdek jij deze dag met ons mee?

Het programma van 24 april 2016:
• 10.30 uur Ontvangst met koffie of thee en lekkere zoetigheden
• 11.00 uur Rondleiding Continium
• 12.30 uur Lunch met soep en broodjes
• 13.30 uur Bezoek aan Columbus, met een blik op de aarde
• 14.30 uur Napraten met een drankje
• 15.00 uur Afsluiting
• 15.30 uur Vrijblijvend een aanvullend bezoek aan Cube, designmuseum.
Let op: gratis mét museumjaarkaart, anders nog te betalen!

De kosten van het programma, zonder bezoek aan Cube, bedragen:
• € 19,- voor leden mét een museumjaarkaart
• € 26,- voor leden zonder museumjaarkaart
• € 29,- voor niet-leden mét museumjaarkaart
• € 36,- voor niet-leden zonder museumjaarkaart

De musea zijn prima bereikbaar: ze liggen direct naast het station Kerkrade-Centrum. Bij het station ligt ook een gratis parkeerterrein.
Aanmelden:
Om je aan te melden, stuur je een mailtje met de volgende gegevens: naam, wel/geen lid, wel/geen museumjaarkaart) naar:
• KVG: nelissenmarianne@gmail.com  Graag tegelijkertijd de kosten van deelname overmaken op rekening NL41RABO0149980426, met vermelding van SOS en je naam
Aanmelding en betaling is mogelijk tot uiterlijk 1 april 2016. De aanmelding geldt pas, als de betaling is ontvangen. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen, bij grotere aanmelding geldt de volgorde van aanmelding.
Wil je meer informatie? Kijk ook eens op www.museumpleinlimburg.nl, waar je alles vindt over de drie musea Continium, Columbus en Cube.

Tot ziens op zondag 24 april!