JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2017-09-21: Besturendag i.s.m. ZijAktief

 

Het was een heel leuke, leerzame en inspirerende dag. Met 125 dames, bestuurders van Zijactief en KVG, aan de slag onder leiding van Ilona Eichhorn, die we kennen van Debat.nl. Ilona heeft de gave om met humor een bijeenkomst te leiden en leerzaam te laten zijn. Twee onderwerpen vulden onze middag in: eerst gingen we aan de slag met het onderwerp 'Van gelijk hebben naar gelijk krijgen'. Ilona vraagt ons eerst in welk opzicht we hier last van hebben. Voorbeeld uit de zaal: leden die zich veel te laat aanmelden voor een activiteit. Ilona toont ons hoe we met verschillende vormen van communicatie hier goed uit kunnen komen. De ene keer moet je heel veel uitleggen en begrip tonen maar ook vragen, de andere keer moet je vasthouden. 'Een teddybeer moet ook eens haar klauwen laten zien'. Het tweede onderwerp is genoemd 'Spreken als Obama' en de basis voor een goede speech ligt in grondregels als: de drieslag = drie maal herhalen, op het juiste moment pauzeren, accenten leggen enz. 

We krijgen een hand-out met de technieken kort samengevat.

Met 13 korte en doelgerichte toespraken laat de zaal zien de boodschap prima begrepen te hebben. 

Voor herhaling vatbaar is de algemene conclusie van deze middag.