JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2017-10-15: Samen op Stap op Zondag in Kessel

 

15 oktober 2017: Samen op stap op zondag in Kessel

 

 

De najaar editie van ‘Samen Op Stap Op Zondag’, georganiseerd door ZijActief en  KVG, vindt dit keer plaats in Kessel. De weergoden zijn de deelneemsters goed gezind: de lucht is strak blauw, de zon schijnt met al haar stralen. Achtenvijftig zomers geklede dames uit heel Limburg zijn hier bij elkaar gekomen. Na een goed verzorgd en smakelijk 12-uurtje volgen ze de drie gidsen om het modernste kasteel van Nederland, de Keverberg genaamd, te ontdekken. Trap op, trap af, langs de muur, door de tuin, eerste ring, tweede ring, etc. Architectonische en technische gegevens volgen elkaar in rap tempo op, afgewisseld met historische verhalen en sprookjes. Zo zou Baron Frits ooit een aardmanneke, dat ijverig het koper gepoetst had, per ongeluk platgereden hebben! En onder Mooder Maas loopt een geheime nu ingezakte gang naar de witte boerderij aan de overkant. Echt waar!

De middag wordt afgesloten met een drankje en voor wie nog energie heeft, een wandelingetje door Kessel en langs de Maas.

Heel hartelijk dank aan de enthousiaste gidsen  voor de rondleiding. Hartelijk dank aan de organisatie voor deze geslaagde zondag.