JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

 

 

 

      

Samen op Stap op Zondag

Zondag 27 mei 2018 organiseren KVG Limburg en ZijActief Limburg een gezellige dag in het Noord-Limburgse Broekhuizen. Samen op Stap op Zondag wordt voor de derde maal in deze opzet georganiseerd. Inmiddels is deze activiteit niet meer weg te denken uit de jaarprogramma’s. Iedere keer vindt deze dag op een andere, mooie plek in Limburg plaats. Steeds meer leden brengen deze dag samen door. Ontmoeting en ontspanning staan daarbij voorop! Ben jij er dit jaar bij?

Blue Berrie Hill en natuurgebied Schuitwater

Blue Berrie Hill is een blauwe bessenplantage met een theehuis. Hier krijgen we een rondleiding met de Blue Berrie Hill Express en wordt verteld over de teelt van de blauwe bes en natuurlijk kun je de blauwe bessen proeven. Daarna maken we een wandeling door het Schuitwater een interessant gebied vanwege de afwisseling van natte en kurkdroge gronden. Het Elzenbroekbos doet oerachtig aan.

Programma

11.00 uur  Inloop
11.15 uur  Ontvangst in het theehuis met thee/koffie en blauwe bessenvlaai
12.00 uur  Rondleiding over de blauwe bessenvelden met de Blue Berrie Hill Express
13.00 uur  Lunch in het theehuis
14.00 uur  Wandeling door het Schuitwater, onder leiding van een gids
15.30 uur  Terugkomst bij het theehuis voor een afsluitend drankje en gezellig napraten
16.00 uur  Afsluiting

Locatie

Theehuis Blue Berrie Hill
Genenberg 28
5872 AL Broekhuizen
 

Aanmelden en kosten

Kosten voor deze dag zijn €18,00 voor KVG en/of Zijactief-leden en €25,- voor niet leden. Aanmelden kan door vóór 14 mei een mail te sturen met de namen van de deelnemers naar je eigen vereniging en ook te betalen. Als de betaling is ontvangen is je aanmelding definitief. Maximaal aantal deelnemers voor deze dag is 60.

Wij verwelkomen velen van jullie graag op zondag 27 mei 2018!

 

Verslag van de dag door Marja Valckx

SOSOZ in Broekhuizen: blauwe bessen, zon, gezelligheid en onweer

Op zondag 27 mei kwamen een vijftigtal dames vanuit heel Limburg naar het Noord-Limburgse Broekhuizen, naar Blue Berrie Hill; een kiosk waar je volop kunt eten, drinken en kopen op het gebied van de blauwe bes. De zon werkte goed mee, het was prachtig weer.

Na een heerlijke kop (blauwe bessen-)thee of koffie en een stuk blauwe bessenvlaai volgde er een rondleiding in de Blueberry express over de bessenplantage en een korte presentatie over de gezonde blauwe bes. Hay Aerts, de grondlegger van het bedrijf, vertelde vol passie over de teelt van de bessen en wat daar allemaal bij komt kijken. Ceciel Aerts vertelde van het gezonde karakter van dit vruchtje. Er zitten namelijk erg veel gezonde stoffen in dit vruchtje, o.a. antioxidanten, vezels en vitamines.

Tijdens de lunch was er een heerlijk broodje met, uiteraard, blauwe bes. Daarna was het de bedoeling een wandeling te gaan maken door het Schuitwater, een natuurgebied vlak bij Blue Berrie Hill. De gidsen van het IVN waren al gearriveerd. Echter: de lucht betrok meer en meer. Velen raadpleegden op hun mobieltjes de buienradar. Het leek wel of die bij iedereen er anders uit zag, variërend van lichte regen tot zware onweersbuien. Maar na nogmaals een blik op de lucht, op de werkelijkheid, werd er besloten toch maar niet te gaan wandelen. En de gidsen waren nog maar nauwelijks naar huis vertrokken, of het begon te regenen. Die regen werd steeds serieuzer, er volgde zelfs een flinke onweersbui. Heel jammer dat de wandeling niet doorgegaan was, maar het was er niet minder gezellig om in de kiosk. Er werd gezellig gekletst en volop genoten van de omgeving.

Al met al een verregende, maar absoluut geslaagde dag volop gezelligheid, informatie en verbinding met vrouwen uit heel Limburg, van KVG en ZijActief. En veel dames gaven aan al uit te kijken naar de volgende bijeenkomst van SOSOZ. Daar moeten ze nog wel even op wachten: op zondag 28 oktober wordt er een bezoek gebracht aan Abdij Rolduc in Kerkrade.