JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2018-10-30: Raad van Afgevaardigden, impressie

Impressie Raad van Afgevaardigden, 30 oktober 2018

 

We kwamen bij elkaar in de Overste Hof te Landgraaf, een monumentale boerderij, nu horecagelegenheid.

Het thema van onze bijeenkomst was ‘Nagenieten en vooruitkijken’. Dat nagenieten was het terugkijken op ons eeuwfeest, het feest waaraan bijna 800 leden hebben meegedaan en waar we nog lang van zullen nagenieten. We bekeken samen een foto presentatie en het grote fotoboek met heel veel foto’s ging rond.

In haar meditatieve viering vertelde Marielle Beusmans, adviseur identiteit van onze vereniging, ons over de dank vanuit Tanzania vanuit het Provinciaal Bestuur Wawata. Dank voor de opbrengst van de sociale actie. ‘Jullie gebaar om ons te helpen kwam op het juiste moment. We hebben dit nodig om het werk te kunnen doen. Dank aan allen’. Marielle vertelde de fabel  ‘de mier en de graankorrel’, als inspiratie voor ons denken over de toekomst van het KVG. De mier en de graankorrel werken met succes aan de toekomst, nu zijn wij aan zet.

Daarom bogen we ons over de drietal vragen: wat moet KVGL in de toekomst blijven doen, hoe kunnen we dat realiseren en welke tips hebben we om dit traject te doorlopen.

Met de vele antwoorden gaat KVG nadenken over de koers voor de komende tijd. In vervolgbijeenkomsten wordt hier weer verder over gesproken.

Nagenieten deden we ook door in de middag, onder leiding van Jos Littmann, te wandelen rondom kasteel Strijthagen. Rond dit kasteel staan grote kunstwerken. Jos gaf uitleg, ook over de natuur en geschiedenis van dit gebied.

Een borrel ter afsluiting van een creatieve Raad van Afgevaardigden.

 

Wilma van der Poel, voorzitter KVG Limburg.