JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2019-02-21: Raad van Afgevaardigden, 21 februari 2019 - Impressie

Impressie Raad van Afgevaardigden, 21 februari 2019  

 

Deze Raad van Afgevaardigden stond in het teken van het afscheid van onze voorzitter Wilma van der Poel. Negen en een half jaar heeft zij zich enorm voor het KVG-L ingezet.  Het dag thema luidde dan ook: ”Met nieuwe ogen kijken: afscheid nemen en doorgaan”.

We kwamen bij elkaar in ‘Auberge de Rousch’ te Heerlen.

Gezien het drukke programma begonnen we al om kwart voor tien met koffie, thee en een feestelijke bonbon met KVG logo.

Tevens namen wij afscheid van Marie-Thérèse de Rouw die acht jaar algemeen bestuurslid en contactvrouw voor de zuidelijke afdelingen was. De laatste jaren vertegenwoordigde Marie-Thérèse ons ook bij het Mgr.Schrijnenhuis. Marjo Waltmans werd benoemd als haar vervangster.

Ineke Sipkema werd unaniem benoemd als interim voorzitter en zal de taken van Wilma overnemen.

Het jaarthema 2020  “Met nieuwe ogen kijken; duurzaamheid” werd gepresenteerd door Nanny Notten, lid van de werkgroep. De heer Sijstermans, directeur van de Rd4, hield een indrukwekkende voordracht over zijn bedrijf. De reinigingsdiensten Rd4 is al een paar jaar bezig met bewust scheiden en verwerken van het aangeboden materiaal. Goederen worden hergebruikt door ze in de kringloopwinkels aan te bieden. Hun wagenpark is voorzien van motoren met een lage emissie. Op de daken van het hoofdkantoor liggen panelen voor hun eigen zonne-energiecentrale. Zij proberen het restafval te verkleinen  waardoor minder verbranding nodig is.

Iedereen ontving van de werkgroep een flyer met tips en website adressen om in 2020 aan de slag te gaan met dit jaarthema.

Na de heerlijke lunch werden de overige gasten verwelkomd en kon het afscheidsfeest, geleid door Mariëlle Beusmans,  beginnen. Via een PowerPoint presentatie werden foto’s getoond van Wilma zoals wij haar de afgelopen jaren hebben gekend. De bestuursleden gaven een kleine impressie van al het werk dat zij al die jaren voor het KVG heeft verricht. Het geheel werd muzikaal omlijst door Rob Waltmans op piano en Nicole Heijens op de fluit.

Wilma en Marie-Thérèse werden feestelijk toegesproken en ontvingen ieder een cadeau van alle bestuursleden en alle afdelingen. Tevens werd Wilma benoemd tot erelid van het KVG Limburg. Na hun dankwoorden zong het koor van KVG Sittard een paar vrolijke liederen. Iedereen kreeg toen de kans om op ludieke wijze afscheid te nemen van Wilma en Marie-Thérèse.

Met een lach en een traan, met een drankje en lekkere hapjes, sloten wij deze bijzondere Raad van Afgevaardigden af.

Wilma en Marie-Thérèse nogmaals onze hartelijke dank voor alles wat jullie gedaan hebben!

 

Ineke Sipkema, voorzitter KVG Limburg.