JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2019-05-16: Besturenontmoetingsdag in Arcen (afdeling Blerick)

 

 

In de gewelvenkelder “Palladio” van het Kasteel in de Kasteeltuinen van Arcen ontmoeten 60 dames van KVG-Limburg elkaar.

Bij gezellig kaarslicht eerst koffie met lekkere vlaai.

De voorzitter van het organiserende Vrouwengilde Blerick, mevrouw Anita Wieczorek, heet allen van harte welkom ook namens het Bestuur.

Het eerste treffen na het aftreden van mevrouw van der Poel is voor ons allen even wennen. Gelukkig hebben we in mevrouw Ineke Sipkema een pracht voorzitter gevonden. Helaas door verhindering kan ze vandaag haar “maidenspeech” niet houden.

Misschien hebben  enkele leden zich afgevraagd waarom wij als Blerick dit treffen in Arcen hebben georganiseerd.

In Blerick hebben we natuurlijk geen Kasteeltuinen.

Maar door het feit dat eerst Blerick en in 2010 o.a. Arcen en daarbij vele andere gemeentes tot een Groot Gemeente Venlo werden samengevoegd , kunnen we gerust zeggen dat de Kasteeltuinen ook bij Blerick horen.

Een andere link met Arcen is dat de vroegere voorzitter van Vrouwengilde Blerick nl. mevrouw Ria van Soest-Jansbeken van 1974 tot 1986 de eerste vrouwelijke burgemeester was van Arcen, Velden en Lomm. Daar waren wij natuurlijk trots op. Zij zette zich altijd sterk in voor vrouwenrechten.

Verder wenst de voorzitter allen een fijne dag en geeft het woord aan mevrouw Mariëlle Beusmans.

Zij informeert ons over diverse belangrijke onderwerpen die we digitaal toegestuurd krijgen.

De heer Edmond Staal van Limburgs Landschap geeft daarna een boeiend overzicht van het werk van deze Stichting, die als doel heeft om natuurgebieden, natuurherstel en ontwikkeling, restauraties van monumenten enz. veilig te stellen. In de jaren ’80 zijn de Kasteeltuinen aangelegd en is het Kasteel gerestaureerd.

Namens ons Bestuur bieden we hem een lekkere fles wijn aan. Misschien trekt de heer Staal leden over de streep om beschermer van Limburgs Landschap te worden !!

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Na een heerlijke lunch stromen de dames de tuinen in. Een koel windje maar wel droog.

Om 16.00 uur terug in het Palladio brengen we nog een toost uit op alle Bestuursleden en Leden van KVG-Limburg. Een speciale toost op het Provinciaal Bestuur dat ons deze mooie dag kon aanbieden dankzij hun goed financieel beleid.

Als verrassing van de directie van de Kasteeltuinen krijgen alle dames een prachtige roos aangeboden. Een flink applaus voor alle medewerkers voor hun goede zorgen.

Tot slot wenst de voorzitter allen een behouden thuiskomst en een mooie zomer.
 

Verslag Anita Wieczorek, foto's Nadine Cos.