JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

Samen op Stap op Zondag, 26 mei 2019
 

KVG-Limburg en ZijActief-Limburg hebben op zondag 26 mei 2019 weer een succesvolle en leuke dag georganiseerd voor hun leden.

Deze keer is de keuze gevallen op de prachtige groene omgeving van Nationaal Park de Meinweg, dat ten oosten ligt van Roermond. De Meinweg heeft een oppervlakte van circa 1.800 ha. In het Meinweggebied zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap dat aan drie kanten wordt omsloten door Duitsland en onderdeel is van het Duits-Nederlands grenspark Maas-Schwalm-Nette (circa 10.000 hectare groot).

Een hartelijk welkom aan de deelneemsters. Bij restaurant ‘Aan de Hoeve’ in Vlodrop (bij de Gitstappermolen) worden de gasten getrakteerd op koffie of thee met vlaai.

José Brouns en Thea van Beurden, beiden lid van KVG Limburg en van de projectgroep Samen Op Stap zijn de organisatrices van deze dag. Zij geven nadere toelichting op het programma. Er wordt een splitsing gemaakt in twee groepen met de geplande activiteiten “wandelen” en “huifkartocht”.                                                                                                                                        

Vanaf de Gitstappermolen wordt onder leiding van een gids vijf kwartier gewandeld. Tevens worden, ook onder leiding van een gids, twee huifkartochten georganiseerd van ongeveer 1 uur. De stevige “paardenknollen” hebben de gasten door het prachtige natuurgebied op smalle, zanderige en hobbelige bospaden doen genieten, wat gepaard ging met geweldige en soms hilarische taferelen.

De weergoden zijn ons goed gezind geweest en op voortreffelijke wijze heeft de Limburgse koffietafel in de buitenlucht op het terras kunnen plaatsvinden.

Onder genot van een drankje wordt volop “nagepraat” over wederom een succesvolle, gezellige en fijne dag.

Marja Valckx, voorzitter van de projectgroep Samen Op Stap, sluit de dag af met een dankjewel met de mededeling dat het voor José en Thea de laatste keer is, omdat zij afscheid nemen als projectgroep lid.

Graag tot ziens op Samen op Stap op Zondag (SOSOZ) op 29 september 2019!                               Voor meer informatie hierover kijk je op de website van KVG- of ZijActief-Limburg of bij je eigen afdeling.

Nicole Buydy, projectgroep lid Samen Op Stap
Foto's José Brouns