JAARTHEMA: MET NIEUWE OGEN KIJKEN - DUURZAAMHEID

 

 

2020-03-10: Dagen voor alleegaanden in Klimmen


 


Dat de Dagen voor Alleengaanden zich in een grote belangstelling mogen verheugen bleek wel uit de grote opkomst op 10 maart jl. in Klimmen.  

Nadat de dames na binnenkomst genoten hadden van een kop koffie of thee met een lekker stukje vla vond de meditatieve viering plaats. Het thema van deze dag: “ Actieve vrouwen” werd in de vorm van passende teksten en gedichten verwoord, afgewisseld met muziek van Guus Meeuwis.

De fototentoonstelling  “Van, voor en door boerinnen” door Hilde Vaessen, Andrea Peters en Monique Kerckhoffs, was voor veel van de aanwezige dames een feest van herkenning. De verhalen die loskwamen naar aanleiding van de getoonde beelden waren niet van de lucht. Datzelfde gold ook voor het in de fotosessie opgenomen onderdeel over de Vroedvrouwenschool: één van de aanwezige dames herkende zichzelf op de arm van haar moeder!

Na een prima lunch werd het programma vervolgd met “Boerderij-educatie”, gepresenteerd door Marja Valckx. Door lezingen op scholen en rondleidingen op haar boerderij maken kinderen op een speelse manier kennis met alles wat zich op en rond de boerderij afspeelt.

In een heel ander licht komt de boerderij te staan in de daarna volgende presentatie door Mariëlle Huntjens.                                                                                                                                                                Op haar Zorgboerderij Ransdalerveld kunnen mensen met een hulp- of zorgvraag onder passende begeleiding betrokken worden bij de werkzaamheden op de boerderij. Hierdoor krijgen deze mensen het gevoel dat ze er toe doen, dat ze van betekenis zijn.

Dan volgt er een korte pauze met een drankje waarna zangeres Mieke Crins uit Weert de aanwezigen vermaakt met bekende liedjes die door veel dames enthousiast werden meegezongen en waarbij de polonaise dan ook niet mocht ontbreken.

Bij het verlaten van de zaal, waarbij de dames nog een kleine attentie ontvingen, werd de organisatie overladen met complimenten over de fijne dag die de dames hadden gehad!