2016-10-16: Samen op Stap in Steyl

 

‘Verwendag met inhoud’ op zondag 16 oktober 2016

Speciaal voor alle alleenstaande, oftewel ‘single’ leden en hun vriendinnen, organiseren ZijActief Limburg en KVG Limburg op zondag 16 oktober 2016 een ‘Verwendag met inhoud’.
Een inspirerend programma zorgt voor een ongetwijfeld mooie ontmoetingsdag!

De singles worden om 10.30 uur verwelkomd in het Wereldpaviljoen van het Missiehuis in het Kloosterdorp Steyl (Tegelen). Het Wereldpaviljoen is een voor ons land uniek educatief belevingscentrum, waar mensen van alle leeftijden op interactieve wijze beleven hoe het leven in een ontwikkelingsland eruitziet. In deze bijzondere ambiance word je welkom geheten met een korte inspirerende inleiding over de achtergrond van het Wereldpaviljoen, Fair Trade en wereldburgerschap. Daarna volgt een rondleiding in deze voormalige drukkerij van het Missiehuis in Steyl, waar een dorp in Nicaragua is nagebouwd.

Natuurlijk ontbreekt een lekkere lunch niet op het programma. Na de lunch worden de deelnemers verwacht in het Missiehuis voor een rondleiding in de Boven- en Onderkerk. De Bovenkerk is alleen toegankelijk via het Missiehuis; een van licht vervulde ruimte, waarvan de nieuw gotische inrichting bijna volledig behouden bleef. De Onderkerk, een oord van bezinning en stilte, dient als gebedsruimte voor de kloostergemeenschap en haar gasten. Kunstenaar Will Horsten uit Kevelaer heeft de oude kerkruimte op zeer creatieve manier verrijkt met moderne elementen. De rondleiding wordt afgesloten met een wandeling in de tuinen en de Lourdesgrot. Rond 15.30 uur wordt de dag afgesloten met een drankje in het Wereldpaviljoen.

Het programma van 16 oktober:
• 10.30 uur Ontvangst in het Wereldpaviljoen in Steyl
• 11.00 uur Inleiding over het Wereldpaviljoen en rondlieiding
• 13.00 uur Lunch met soep en belegde broodjes
• 14.00 uur Rondleiding Boven- en Onderkerk, gevolgd door een wandeling in de tuinen
en de Lourdesgrot
• 15.30 uur Afsluiting met een drankje in het Wereldpaviljoen

Aanmelden:
De kosten bedragen € 18,- per persoon voor leden en € 23,- per persoon voor niet-leden. Om je aan te melden, stuur je een mailtje met de volgende gegevens: naam, wel/geen lid, naar: [email protected]. Graag tegelijkertijd de kosten van deelname overmaken op rekening NL41RABO0149980426, met vermelding van SOS en je naam.

Aanmelding en betaling is mogelijk tot uiterlijk 30 september 2016. De aanmelding geldt pas als de betaling is ontvangen. Wil je meer informatie? Kijk ook eens op www.wereldpaviljoen.com, waar je alles vindt over wat er in en rond het Missiehuis in Steyl te beleven is.
Tot ziens op zondag 16 oktober!